Cum instalezi WordPress? (Preview)

Ne-am lămurit cu domeniile? Ne-am lămurit și de ce avem nevoie de hosting?

Revin la ce am scris în precedenta lecție.

Ca să publici un site pe Internet ai nevoie să faci 3 lucruri:

1. Să cumperi un domeniu, iar despre asta am vorbit în lecția despre domenii.

2. După ce ai un domeniu, va trebui să îți achiziționezi și un pachet de găzduire, iar despre asta vorbim în această lecție.

3. După ce ai un domeniu și un pachet de găzduire asociat cu domeniul tău, vei avea nevoie de un CMS (Content Management System) pe care să îl folosești ca să publici conținut pe Internet, în cazul nostru eu îți voi recomanda să instalezi un Wordpress.

Am ajuns în punctul 3, când trebuie să instalăm un Content Management System, în cazul nostru WordPress, cel mai popular CMS din lume, un fel de „Windows al CMS-urilor”.

Ca să instalezi WordPress nu ai niciun fel de cunoștințe tehnice, în 5 minute maxim ești gata.

Există 2 modalități standard de instalare, prin Cpanel (dacă ți-ai ales un hosting cu CPanel, cum ți-am recomandat) sau install manual.

Eu ți-l recomand pe cel prin Cpanel. Dacă ai ales Webfactor sau SimpleNet, procesul de instalare ar trebui să fie asemănător cu cel descris în videoclipul de Youtube de mai jos.

Vezi ce simplu e? Click, click și gata, website-ul tău e accesibil.

Dacă simți ca ți-a scăpat ceva, îți recomand Biblioteca de cunoștințe de la SimpleNet, care este publică, pentru a putea face diverse setări care să te ajute să îți instalezi blogul pe WordPress.

Dacă nu te descurci, scrie un comentariu și voi completa lecția aceasta sau voi include una nouă în care răspund la orice fel de nelămurire.

Back to: Curs de blogging: Cum să creezi un blog popular 1.0 > Primii pași în blogging